Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Ve vsech zemích je to totožné. Někdy přísnější daleko.

0 0
možnosti
AO

A94l18e42n84a 79O74u12z75k68á

16. 3. 2015 16:21

že je systém děravý a ne jen v jednom bodě, víme všichni. Všechno je ale zase jen o lidech.... často o egu, o neznalosti, rsp jen o naučené znalosti čehosi, co nemají prožito... je to smutné... Pokud se k sobě budeme chovat jako blbci - ono to jinak jinde vypadat nebude.. bohužel .. :(

Kamarádům držím palce, aby vše dopadlo dobře pro ně.. :)

1 0
možnosti
MT

Vypadáte velmi mladě... :-) O to víc mě těší, že si všímáte nešvarů, které "systém" s sebou nese. Taková malá naděje, že pokud je vás víc takových, že s ním vaše generace snad dokáže už konečně pohnout... ;-) My se sice snažíme, ale zatím na nás ti nahoře kašlou. :-/

1 0
možnosti
PV

Peta dela dobrovolnika v neziskovkach - no asi v nejakych spatnych, neb u nas prece neziskovky umi vyresit kazdy problem, ne? vsak ma pritelkyni z afriky (teda ja vim, je blondata, tudiz asi nema tu spravnou multikulti barvu kuze, to bude asi nejvetsi problem)

0 0
možnosti
Foto

Na základě analýzy příběhu: pokud rozumím správně: a) jednalo se o přítele a přítelkyni, tedy nikoliv ještě manžele - v těchto případech je to posuzováno přísněji, protože neexistuje právní vztah, který páru dává zákonný rozměr. Teoreticky se můžou rozejít a cizí státní příslušník zde zůstane jenom tak, pokud se po x měsících intenzivního vztahu na dálku/blízko vezmou, je to posuzováno jinak. b) pokud slečnu přijme vyhlášená restaurace, tato restaurace by měla požádat o vízum a pracovní povolení pro dívku, která by tímto nemusela žádat o povolení k pobytu z důvodu sloučení rodiny. Proto nerozumím, kde se stala chyba.

Nejsem sice právník, ale s imigračním labyrintem a všudypřítomnými "Hlavami 22" jsem si prožila své a pořád prožívám.. včera, v neděli večer v 11 hodin mi policajti partnera odvedli od stolu s večeří a na noc zavřeli do cely jako zločince. S vysokoškolsky vzdělaným člověkem, který nic neprovedl, nakládali jako s dobytkem... kvůli administrativní kličce, kterou mi nikdo nikdy důsledně nevysvětlil... ale to je jiný příběh, který určitě nezůstane nenapsán. Nicméně pokud ti dva skutečně spolu být chtějí a slečna nemá náhodou v úmyslu otrávit půlku prahy antraxem, cestu si najdou. Omlouvám se za svůj sarkasmus, kterým jsem se obrnila z důvodu ochrany svého duševního zdraví a přeji jim hodně štěstí.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nejsou ještě manželé a o vízum žádali v době, kdy tu práci neměla. Snad to teď pomůže, aby tu nakonec mohla zůstat. Pokud byste mi chtěla napsat o vašem příběhu, budu ráda (michaela.cerna@idnes.cz) a přeju hodně štěstí, ať boj s byrokracií vyhrajete.

0 0
možnosti
LV

V Austrálii to není jinak. Celkem pochopitelně. Každý stát si chrání (nebo by aspoň měl) svou společnost před vetřelci, kteří se snaží do této společnosti proniknout, těžit z jejích výhod, ale nebýt nijak prospěšní, nebo dokonce škodit. Nikdo to na čele napsané nemá, je třeba to pečlivě zjišťovat, a to může být leckdy nepříjemné. Taky bych radši nastupoval do letadla jako do vlaku, ale bohužel díky pár gaunerům to není možné. Tohle je podobný případ.

2 0
možnosti
DS

Tak jako jinde na světě jsou cizinci stále cizinci i když je milujeme. Dnešní poměry multikulturních světů si prostě žádají prověrky na vysoké úrovni a tak je třeba s tím počítat. :-)

0 1
možnosti
AK

A26d98a59m 52K55a26r37a64b80a

16. 3. 2015 13:18

Ale úředníci nám život neničí, nepředstavují nějaké zhmotněnézlo, jak je popisujete :-D. Úředníci postupují podle předepsaných regulí (častovelmi striktních) a důvod jejich rozhodnutí musí být dohledatelný. Navíc takrozhodují pouze ve věcech, ve kterých mají pravomoc rozhodovat. Pokud se vámtedy jakékoliv úřední rozhodnutí (nebo postup k němu vedoucí) nelíbí, tak je to buď váš problém a/nebo chybav systému. Otázkou ale zůstává, jak moc chceme systém „změkčit“, protožeto se dozajista obrátí spíš proti nám. Btw…jsem si jistý, že ten Švihák sijistě najde jinou kočku ;-)

1 2
možnosti
AK

A48d86a60m 14K25a96r41a84b18a

16. 3. 2015 13:20

Pardon, asi selhává mezerník ;-D

0 0
možnosti
LK

Smutný příběh, úžasně napsaný. Ani slovo navíc, ani slovo nechybí :-). O prince a princeznu se bojím...

0 0
možnosti
JB

Velice naivní příběh a dětinský názor nevyzrálé holčiny, pro kterou hezký vzhled jejího "hrdiny" je jediné, po čem touží svět (chápej všechny puberťačky). A aby to vypadalo chytře, musíme tam dát anglická slůvka, aby bylo vidět, že jedině vzdělaní dnes mluví anglicky a umí pracovat s PC a mobilem. Až dívka dospěje, tak zjistí ,že ten úředník nedělá práci samoúčelně, že se ví, proč tam je. Ne náhodou zde byla nedávno zpráva, jak si "české " dívky berou v Anglii cizince, s kterým se nikdy neviděli a po svatbě se rozešli. Vše za peníze prosím. A jestli se někdy se snad náhodou v budoucnu rozhodne se vdát do USA, tak bude asi vykulená ještě víc. Zdejší imigrační úředníci jsou proti tam za oceánem slabé odvárky. No nic, také jednou získá znalosti a přehled...

2 7
možnosti
Foto

Dobrý den, nikdo netvrdí, že se migrace nemá regulovat, jistě hrozí případy, které jste zmínila. Problém nastává ve chvíli, kdy je tenhle systém nefunkční a může lidem zničit život. Tohle je osobní příběh, ne analýza migrační politiky. A tyhle osobní příběhy přes všechny ty formuláře úředníci často nevidí. Jinak pokud jde o anglickou citaci, jde o reakci dívky, které se příspěvek týká. Je to pouze doplnění, proto jsem se rozhodla ho nepřekládat.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS